top of page
Verbindende punten

Nazorg Tattoo

Gefeliciteerd met je nieuwe tatoeage!

Nu je het vers geïnkte kunstwerk op je lichaam hebt staan, is het belangrijk om goed voor je tatoeage te zorgen tijdens het genezingsproces. Hieronder staan enkele tips en richtlijnen voor de nazorg van je nieuwe tatoeage:

 

  • Houd je tatoeage schoon en hygiënisch. Was je nieuwe tatoeage regelmatig met milde zeep en lauw water om eventuele bloedresten, overtollige inkt en vuil te verwijderen. Het is essentieel om het gebied schoon en droog te houden om infecties te voorkomen. Wij verkopen vrijblijvend in de shop zeep die wij aanraden om de tatoeage te reinigen.

  • Vermijd strakke kleding op of rondom de tatoeage. Probeer losse en ademende kleding te dragen om wrijving te voorkomen op het gebied, hiermee voorkom je irritaties en het losschuren van de korstjes op de tattoo.

  • Gebruik een vochtinbrenger. Na de tatoeagesessie moet je regelmatig zalf aanbrengen om het genezingsproces te bevorderen. Vanaf je tatoeage er droog uitziet/aanvoelt is het tijd om een nieuwe dunne lag zalf aan te brengen met propere handen. Reinig de tatoeage zoals hierboven vermeld voor het aanbrengen van een dun laagje zalf. Gebruik een vochtinbrenger die speciaal is ontworpen voor tattoo nazorg. Let erop dat er geen parfum en andere irriterende stoffen in zit. Wij verkopen vrijblijvend in de shop zalf die wij aanraden om de tatoeage te verzorgen.

 

  • Vermijd contact met water. Vermijd het nemen van lange, hete douches of een duik in het zwembad. Water kan een vers geïnkte tatoeage beschadigen, chloor kan ervoor zorgen dat de inkt verkleurd en het genezingsproces vertragen, probeer het gebied zo droog mogelijk te houden.

 

  •  Niet krabben of trekken aan de korstjes. Je lichaam zal na enkele dagen korstjes vormen op het genezen van de tatoeage(dit is normaal), probeer deze korstjes niet aan te raken of te krabben, dit kan leiden tot verkleuring van de tatoeage en het genezingsproces vertragen.

 

  •  Blijf uit de zon en uit de buurt van stuifsneeuw. Houd je nieuwe tatoeage uit de zon en vermijd extreem koud weer. Blootstelling aan de zon kan de tatoeage verkleuren en koude temperaturen kunnen het genezingsproces vertragen. Bedek de tatoeage indien nodig. Vanaf de tatoeage helemaal genezen is, raden wij aan om de tattoo in te smeren met een hoge SPF(factor 50), zo worden de kleuren van de tatoeage het beste behouden.

 

Het is belangrijk om je nieuwe tatoeage goed te verzorgen om ervoor te zorgen dat het er op zijn best uit blijft zien. Volg deze nazorgtips en als je twijfelt of onzeker bent over iets, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je met alle plezier verder!

bottom of page